Sabine de gewichtsconsulent

Dit keer een persoonlijk verhaal met een informatief tintje.

Elke dag geniet ik er nog van dat ik een manier heb gevonden om lekker en gezond te eten en netjes op gewicht te blijven. Wat ben ik blij dat ik toentertijd de opleiding gewichtsconsulent ben gaan volgen.

Natuurlijk, ook ik heb moeilijke momenten of een vreetbui. Waar ik mij dan aan verlies? Wat dacht je van een zak Lays baked naturel of een wit bolletje pindakaas met boter. Zó lekker!
Deze vreetbuien komen tegenwoordig gelukkig niet vaak meer voor. Ik ben veel stabieler en heb minder pieken en dalen. Ik weet nu veel beter wat goed voor mij is, waar ik me goed bij voel en wat bij mij werkt. Tegelijkertijd weet ik dat ik gezond bezig ben.

Geen, “maandag ga ik beginnen” meer voor mij of alle hoop vestigen op een crash dieet of shakes, poeders, pillen, groene thee tabletten, koolhydraatarm en ga zo maar door.

Aangezien ik nu zelf niet meer mijn doel ben, wil ik heel graag anderen helpen te komen waar ik nu ben (gelukkig en op gewicht). Mijn bedrijf heet niet voor niks Food Happiness. Ik word nog steeds gelukkig van eten, maar nu zonder die donkere wolk boven mijn hoofd.

Wat ik wel belangrijk vind, is bijblijven in alle ontwikkelingen en trends op het gebied van voeding en gezondheid. Er is zoveel op de markt, er wordt zoveel geschreven, wat is waar en wat niet. Dit is dan ook de reden dat ik regelmatig bij- en nascholingen bijwoon.

Tot eind van het jaar heb ik er weer twee op de planning staan. In november de nascholing georganiseerd vanuit de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) met als onderwerp Richtlijnen Goede Voeding & Voedingsnormen.
In december de bijscholing Koolhydraten en Gewicht georganiseerd door het Kenniscentrum suiker & voeding.

Ik kijk er naar uit en zal jullie met veel plezier door middel van een korte blog de laatste feiten en nieuws vertellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This