Zijn koolhydraten slecht voor je?

Koolhydraten heb je in allerlei vormen die voorkomen in allerlei voedingsmiddelen. Ze dragen allemaal bij aan onze gezondheid, op verschillende manieren. Koolhydraten geven je energie om te denken, praten, bewegen, enzovoorts. Vooral voor de hersenen en rode bloedcellen zijn ze belangrijk. De hersenen kunnen zelfs niet zonder glucose, een soort koolhydraat. Als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt, dan gebruikt het lichaam spiereiwit als energiebron. Dit is zoals je zult begrijpen niet wenselijk.

Waar zitten koolhydraten in?

Koolhydraten zitten vooral in graanproducten zoals brood en pasta, maar ook in aardappelen en rijst. Je kunt het beste kiezen voor de onbewerkte of volkorenvarianten zoals bijvoorbeeld volkorenbrood of zilvervliesrijst in plaats van de bewerkte aardappelproducten, witbrood en witte rijst. Dan krijg je namelijk ook extra vezels en andere voedingsstoffen binnen. Er is bovendien minder bewerking voor nodig, waardoor minder eten verspild wordt en minder energie wordt verbruikt bij de productie.

Voor het hele artikel over koolhydraten verwijs ik je graag naar het artikel op de site van het Voedingscentrum:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/zijn-koolhydraten-slecht-voor-je.aspx

Food Happiness Eetcoach is in elk geval van mening dat koolhydraten niet slecht voor je zijn!

Food Happiness zorgt ervoor dat haar cliënten dagelijks de juiste hoeveelheid onbewerkte of volkorenvarianten van koolhydraten binnenkrijgen, net als eiwitten en vetten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This