Over Sabine

Professioneel

Ik neem mijn werk serieus en zorg ervoor dat mijn kennis up to date blijft door het lezen van het nieuws in mijn vakgebied en het volgen van bijscholing.

Kwaliteit

Doordat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging (BGN) verplicht ik mij om kwaliteit te leveren en hoogwaardige verantwoorde voedingsadviezen te geven.

Plezier

Het begeleiden van mijn cliënten en zien dat resultaten (met plezier) behaald worden geeft mij ongelooflijk veel voldoening en maakt dat ik dit werk met heel veel plezier doe.

Over Sabine van der Pels

 

Ik ben Sabine van der Pels, trotse moeder van twee stoere zonen, samenwonend met Edger.

Graag neem ik je mee in mijn verhaal.

Zoals de meeste gewichtsconsulenten ben ik de opleiding gewichtsconsulent gaan volgen uit eigen belang, (overgewicht, eetbuien, futloosheid, mood swings, chronische trek in vette happen).

Ik zocht het ultieme geheim om af te vallen en op gewicht te blijven zonder moeite te doen, en lekker te blijven eten.

Mijn overgewicht is begonnen toen ik negen jaar oud was en heel erg ziek werd. Ik kreeg als medicijn onder andere Prednison en kwam veel kilo’s aan. Het resultaat was dat ik als negenjarig meisje al bij een diëtiste liep. Vanaf deze leeftijd is dan ook de strijd tegen overgewicht begonnen.

In de jaren die volgden probeerde ik diverse diëten uit, deze hadden zeker resultaat, maar waren niet voor de lange termijn vol te houden. Denk aan:

  • Atkins dieet
  • Weight Watchers
  • Shakes en repen zoals Modifast
  • Koolhydraatarm dieet

Het volgen van de opleiding gewichtsconsulent maakte dat mijn interesse in voeding groeide. Ik ging naar mezelf kijken en wat ik deed met voeding, welke keuzes ik maakte. Ik leerde creatiever te zijn, anders te denken en het belangrijkste van alles, ik leerde dat ik mijn gevoelens niet moest dempen met eten.

Gaandeweg begon ik af te vallen. Ik leerde op een andere manier met mijn emoties omgaan en daardoor had ik minder eetbuien. Dit scheelde behoorlijk in de hoeveelheid kcal die ik binnen kreeg, want een gemiddelde eetbui bevatte bij mij zeker wel meer dan 1000 kcal en deze kcal kwamen dan bovenop de kcal van de ‘normale’ maaltijden die ik at op een dag.

Ook met koken begon ik mijn weg te vinden. Ik vond koken niet leuk en groentes niet echt lekker, maar ik leerde dat ik ook op een makkelijke manier lekker EN gezond kon koken. Pakjes en zakjes en potjes had ik niet meer nodig.

Voor mij een eyeopener, het kon dus echt, lekker eten, alles kunnen blijven eten en toch gewicht verliezen en nog belangrijker, op gewicht blijven. Een extra bonus is dat ik nu veel beter met mijn emoties en gevoelens omga. Verdriet, frustratie of boosheid mag er zijn, dit hoef ik niet meer weg te eten.

Mijn persoonlijke ervaring met lijnen, emotie-eten en jojo-en en de kennis die ik heb opgedaan door het behalen van mijn diploma Gewichtsconsulent en de specialisatie Emotie-eten de baas, zorgen ervoor dat ik met veel plezier en passie vrouwen met dezelfde problemen kan en wil helpen.

Het leven is te mooi en het eten is te lekker en daar blijven jij en ik gewoon van genieten!

Wil jij ook stoppen met diëten en starten met afvallen?