Over Sabine

Professioneel

Ik neem mijn werk serieus en zorg ervoor dat mijn kennis up to date blijft door het lezen van het nieuws in mijn vakgebied en het volgen van bijscholing.

Kwaliteit

Doordat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging (BGN) verplicht ik mij om kwaliteit te leveren en hoogwaardige verantwoorde voedingsadviezen te geven.

Plezier

Het begeleiden van mijn cliënten en zien dat resultaten (met plezier) behaald worden geeft mij ongelooflijk veel voldoening en maakt dat ik dit werk met heel veel plezier doe.

Over Sabine van der Pels

 

Ik ben Sabine van der Pels, trotse moeder van twee stoere zonen, samenwonend met Edger.

Graag neem ik je mee in mijn verhaal.

Zoals de meeste gewichtsconsulenten ben ik de opleiding gewichtsconsulent gaan volgen uit eigen belang, (overgewicht, futloosheid, mood swings, chronische trek in vette happen).

Ik zocht het ultieme geheim om af te vallen en op gewicht te blijven zonder moeite te doen, en lekker te blijven eten.

Mijn overgewicht is begonnen toen ik negen jaar oud was en heel erg ziek werd. Ik kreeg als medicijn onder andere Prednison en kwam veel kilo’s aan. Het resultaat was dat ik als negenjarig meisje al bij een diëtiste liep. Vanaf deze leeftijd is dan ook de strijd tegen overgewicht begonnen.

In de jaren die volgden probeerde ik diverse diëten uit, deze hadden zeker resultaat, maar waren niet voor de lange termijn vol te houden. Denk aan:

  • HCG-dieet
  • Atkins dieet
  • Brood dieet
  • Shakes en repen zoals Modifast
  • Koolhydraatarm dieet

Het volgen van de opleiding gewichtsconsulent maakte dat mijn interesse in voeding groeide. Ik ging naar mezelf kijken en wat ik deed met voeding, welke keuzes ik maakte. Ik leerde creatiever te zijn, anders te denken. Ook leerde ik begrijpen dat streng lijnen geen oplossing is, sterker nog, ik werd er uiteindelijk alleen maar zwaarder van.

Gaandeweg de opleiding begon ik af te vallen en ik vond koken nooit leuk en groentes echt niet lekker, maar zie nu, ik begon er plezier in te krijgen.

Voor mij een eyeopener, het kon dus echt, lekker eten, alles kunnen blijven eten en toch gewicht verliezen en nog belangrijker, op gewicht blijven.

Deze ervaring deel ik heel graag met anderen en daarom heb ik er met veel overtuiging, passie en plezier voor gekozen om als zelfstandig gewichtsconsulent te gaan werken en mijn carrière als leidinggevend officemanager te eindigen.

Het leven is te mooi en het eten is te lekker en daar blijven jij en ik gewoon van genieten!

Wil jij ook stoppen met de strijd tegen de kilo’s en gaan genieten?