GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Wellicht heb je gehoord dat vanaf 2019 bepaalde behandelingen bij overgewicht vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Het gaat hier over de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). 

Een GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoontes, meer bewegen en zo nodig individuele psychologische behandeling om verandering van gedrag te ondersteunen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling. De huisarts bepaalt dat. Jouw overgewicht moet dan al zodanig zijn dat er sprake is van gezondheidsrisico’s of klachten.

Waarom zou je daarop wachten. Zonder tussenkomst van de huisarts direct advies op het gebied van gewichtsbeheersing? Dat kan via de BGN-gewichtsconsulent.

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt jou volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This