Waar honger jij nu echt naar?

Waar HONGER je nu ECHT naar als je een reep chocola op eet? Is het echt de chocola? Of heb je mogelijk behoefte aan goed gezelschap, een intiem contact, een arm om je heen, iemand die je begrijpt, iemand die naar je luistert of je zelfs steunt.

Misschien heb je deze persoon nu niet in je leven. Of misschien zit er wel iemand naast je op de bank, maar is hij of zij te veel bezig met eigen zaken.

De uitnodiging blijft om te onderzoeken wat je ECHTE BEHOEFTE is als je naar eten grijpt. Misschien is de STEUN die je wenst niet direct beschikbaar. Een zak chips leegeten brengt de steun en aandacht waarschijnlijk niet dichterbij. Een stap in de goede richting zou kunnen zijn……?

Wellicht nadenken over wat je graag wilt delen met iemand anders. Nagaan met wie je dit wilt delen. Onderzoeken of deze persoon nu of binnenkort beschikbaar is voor een gesprek. En zo niet, onderzoek dan hoe je op een andere manier STEUN of AANDACHT kunt krijgen. Of zelfs jezelf kunt geven.

Neem je ECHTE BEHOEFTEN serieus, ook al kun je ze niet direct bevredigen. Demp je GEVOELENS EN VERLANGENS niet met eten. Maak plannen om je VERLANGENS wel werkelijkheid te laten worden.

En als je toch weer een keer eet in plaats van je gevoelens en behoeften te onderzoeken, constateer dan rustig dat het niet zo gegaan is als gehoopt. PUNT.

De VEROORDELING en het SCHULDGEVOEL maken het erger. De volgende dag mag je gewoon weer verder gaan met het onderzoeken van je gevoelens en echte behoeften.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This